Instagram

Od září 2024 přijmeme učitele tělesné výchovy a biologie.
Bližší informace získáte na telefonu 566 653 813 nebo e-mailem: cepelak@gymzr.cz

Aktuality a fotogalerie

Středoškolská odborná činnost 2024 (46. ročník)

Středoškolská odborná činnost 2024 (46. ročník)

Po roční přestávce jsou opět před námi jednotlivá kola Středoškolské odborné činnosti (SOČ). Na naší škole proběhlo okresní kolo 22. 3. 2024. Krajské kolo proběhne 25. 4. 2024 na Gymnáziu Třebíč, celostátní 21. – 23. 6. 2024 na SPŠ elektrotechnické a VOŠ Pardubice ve spolupráci s Univerzitou Pardubice a Pardubickým krajem.

12. 4. 2024 Soutěže a úspěchy Středoškolská odborná činnost

Matematická olympiáda nižšího gymnázia

Matematická olympiáda nižšího gymnázia

Ve středu 3. 4. 2024 se konalo okresní kolo Matematické olympiády pro žáky 6.–8. tříd základních škol a odpovídajících ročníků víceletých gymnázií. Ve všech třech kategoriích byli naši studenti nejlepší!

10. 4. 2024 Soutěže a úspěchy Matematika

„Learning by doing“ v ZSV aneb studenti již podruhé v poslaneckých lavicích

„Learning by doing“ v ZSV aneb studenti již podruhé v poslaneckých lavicích

V pondělí 11. 3. 2024 vyrazilo 30 studentů ze tříd vyššího gymnázia do Prahy, aby se v Poslanecké sněmovně zúčastnili II. ročníku akce Staň se poslancem. Cílem celé akce, kterou pořádá tým advokátky a poslankyně paní Evy Decroix, je tzv. „learning by doing“. Studenti si na vlastní kůži zkouší, jaké to je pracovat na návrhu legislativního předpisu a jak probíhá hlasování o přijetí či nepřijetí zákona.

8. 4. 2024 Základy společenských věd

Architektka v semináři deskriptivní geometrie

Architektka v semináři deskriptivní geometrie

Pro studenty deskriptivní geometrie se v úterý 19. 3. odpoledne opět uskutečnil zajímavý Den pro školu. Tentokrát jsme oslovili paní architektku Michaelu Ondřejka-Menouškovou, která k nám přijela z Hradce Králové.

28. 3. 2024 Matematika

Dějepisná olympiáda – zlatá, stříbrná i bronzová

Dějepisná olympiáda – zlatá, stříbrná i bronzová

Na krajské kolo Dějepisné olympiády v Pelhřimově se už usilovně připravují vítězové okresního kola soutěže.

22. 3. 2024 Soutěže a úspěchy Dějepis

Už kvetou!

Už kvetou!

V říjnu jsme v rámci setkání Historického klubu zasadili u školy cibulky žlutých krokusů. Ty nám mají díky Projektu Krokus, který realizuje irská organizace Holocaust Education Trust Ireland (HETI) ve spolupráci s Oddělením pro vzdělávání a kulturu Židovského muzea v Praze, připomenout židovské děti, které zemřely během šoa. V ideálních podmínkách vykvetou cibulky krokusů na konci ledna, kolem Mezinárodního dne památky obětí holocaustu (27. ledna).

15. 3. 2024 Dějepis Historický klub

Ceremonie DofE v Jihlavě úspěšně za námi 

Ceremonie DofE v Jihlavě úspěšně za námi 

8. února proběhla slavnostní ceremonie udělování cen vévody z Edinburghu, na které jsme úspěšně dokončili svou úroveň a převzali si své zasloužené certifikáty.

5. 3. 2024 DofE

Anglické vítězství

Anglické vítězství

V okresním kole Olympiády v anglickém jazyce letos zazářili oba naši reprezentanti. V konkurenci všech pěti gymnázií našeho okresu získala zlato Klára Pohanková ze sexty a Jiří Dittrich z 2.B byl bronzový, přičemž bodové rozdíly na prvních třech místech byly naprosto minimální.

29. 2. 2024 Angličtina Soutěže a úspěchy

Hispánské a frankofonní dny (4. ročník)

Hispánské a frankofonní dny (4. ročník)

Tradiční místo v březnovém kalendáři zaujímá každé dva roky festival Dny hispánské kultury. Letošní ročník přináší novinku, a to obohacení hispánské fiesty o francouzský svět. Naše město přivítá celou řadu zajímavých hostů, kteří svým účinkováním přispějí k pestrosti letošního ročníku.

29. 2. 2024 Francouzština Španělština

Němčináři v okrese opět nejlepší

Němčináři v okrese opět nejlepší

Z okresního kola Olympiády v německém jazyce si naši němčináři Nikola Filipenská a Hubert Pokorný odnesli dva nejcennější kovy. Navázali tak na výborné výsledky našich studentů v předchozích ročnících.

26. 2. 2024 Soutěže a úspěchy Němčina

Zobrazit starší články

Co nás čeká

  • 2.–30. 4. Individuální studijní pobyt, Erasmus+ Portugalsko

Export kalendáře (iCal)

Icons made by Freepik from www.flaticon.com